2009
08.25

Лого FIBRANxps

   “Фибран България” АД е първият български производител на термоизолационни плоскости от XPS – екструдиран пенополистирен.

   Дружеството е основано през 1997 година. Компанията започва дейността си в областта на инженеринговата и търговска дейност с пълна гама от строителни изолации и системи. Една от основните цели е въвеждането и обслужването на българския пазар с един нов продукт – FIBRAN xps – екструдиран пенополистирол. Първоначално продуктът се произвежда от компанията-майка FIBRAN S.A. в изградената през 1995 година модерна производствена база в област Серес, Гърция. Българското дружество бързо се установява на пазара, завоюва сериозен дял и печели доверието на клиенти и партньори с професионализъм, качество и коректност. Компанията предлага освен многообразие от висококачествени продукти, професионална консултация на своите клиенти за най-адекватното решение относно избора на подходящ материал и начините за неговото прилагане. При своето създаване, компанията залага в своите дългосрочни цели установяване на производствена и логистична единица в България. В настоящия момент първият в България завод за термоизолационни плоскости от екструдиран пенополистирол е факт. В него от 01.06.2007 година работи с пълната си функционалност новият екструдер за производство на FIBRANxps част от инвестиционната политика на фирмата за разширяване на производственият капацитет. Продукцията носи утвърдилата се на пазара търговска марка FIBRANxps и е предназначена както за българския пазар, така и за износ. В началото на 2005 година отвори врати за клиенти високонапреднал логистичен център в София с цел управлението на компанията да е в сърцето на бизнеса, нашата столица, както и да можем да обслужваме нашите клиенти по-добре и акуратно в по-отдалечената част на България от фабриката.

4 comments so far

Add Your Comment
  1. Фибранът е добър материал, но не става за тухла!!! Топлоинвестстрой ЕООД

  2. Г-н Енев, позволете ми да не се съглася със Вас, но по тази тема ще предоставим отделен материал, в който ще покажем какви резултати са дали различни тестове на това конкретно приложение и защо ние от Фибран България АД смятаме, че FIBRANxps може да се използва и за топлоизолиране на тухлени стени.

  3. В отговор на госпoдин Енев. При мене като потребител на изделията на Фибран имам сладният резултат. От 2 години съм с Фибран като изолация положена върху тухла и за това време имам много добри енерго спестяващи показатели. За този период разходите ми за отопление през зимата и охлаждане през лятото са намалели с около 20%. Смятам, че това не е малко.

  4. Фибранът е не само добър материал, но и по-добър от срериопора в някои отношения, но не става за тухла, определено. Аз лично го препоръчвам само при определени конструкции и видове изолации.