2012
11.01

Терморууф - топло и хидро изолация, поставка за керемиди

Фирма ИЗОЛМАК-ФИБРАН е част от групата Фибран, позиционирана в гр. Струмица, Македония. Основната и дейност е производство на експандиран полистирен под търговското наименование ТЕРМОПОР, който присъства на български пазар чрез ФИБРАН БЪЛГАРИЯ АД. Продуктът е познат на пазара с качествата си, които всички продукти под марката Фибран гарантирано носят със себе си. Това е фасаден EPS, който все още се предлага с плътност 15-18 кг/м3. Това е нещо, което на българския пазар вече трудно може да се намери, понеже масово се предлага продукт със занижени технически показатели – плътност 10-12 кг/м3, което обслужва повече комерсиалните цели на производители и търговци, а не залага на качеството и ползите, които трябва да предостави на потребителя.

Разбира се в духа на корпоративните ценности, фирма ИЗОЛМАК-ФИБРАН не е спряла да се развива, поддържайки утвърдения си имидж на компания предлагаща най-доброто съотношение качество и цена на пазара. Така се ражда и новия продукт, наречен ТЕРМОРУУФ – топлоизолация, хидроизолация и носеща поставка за нареждане на керемидите. Този продукт Ви предоставя следното:

 • просто, лесно и бързо поставяне;
 • няма нужда от контра-летви, т.нар. черна хартия и паропропускливо фолио;
 • позволява постоянно вентилиране на покрива;
 • образува изолиращ слой под керемидите, освободена от термо-мостове;
 • идеален за препокриване на стари покриви;
 • изключително важен елемент при защита от летните горещини;
 • осигурява спестяване на до 40% от разходите за отопление и охлаждане на горните етажи на къщата;
 • предотвратява течове от покрива, дори ако керемидите са счупени или разместени от вятъра;
 • държи дървената конструкция суха и удължава нейния живот.

В следващите снимки може да разгледате примери от реалното използване на продукта.

 Изолация външна Външна изолация Топлоизолация цена Топлоизолация цени Цени топлоизолация Топлоизолация EPS Изолация на покрив Топлоизолация на покрив Цени топлоизолация Саниране Изолация на Комфорт на дома Устойчив покрив Идеалния покрив

За самото изпълнението има различни варианти – върху основните греди на покривната конструкция може да се положат плоскости от OSB или както се вижда на някои от снимките плоскости от по-плътен EPS. Между гредите от долна страна е възможно да се постави минерална вата FIBRANgeo, която ще осигури определена степен пожароустойчивост на покривната конструкция. Покривната система може да се комбинира и с основа от плоскости FIBRANxps, както може да се види в следващите снимки.

Фибран XPS Ремонт на покриви Стериопор изолация Най-добрата изолация Перфектния покрив Топлоизолация Фибран Termopor EPS    Топлоизолационна система за скатен покрив

И не на последно място може да се позабавляваме с клипчето, което нашите колеги от Македония са направили, за да рекламират продукта.

При интерес към продукта може да се обърнете за повече информация към техническия отдел на Фибран България АД на тел. 02 – 8504090; на и-мейл fibran@fibran.bg  или да го потърсите да го закупите в дистрибуторската мрежа на компанията в цяла България.

6 comments so far

Add Your Comment
 1. Бихте ли ми дали някакви ориентировъчни цени?

 2. Moje li cena i ot kade da si go nabavim ot plovdiv?

 3. Здравейте,
  Цената може да варира според ценовата политика на нашия дистрибутор в региона, но е ориентировъчно между 10 и 11 лв/м2 без ДДС. Това приблизително е цената и на стандартния вариант, в които се изпълнява един покрив с летви и контралетви, черна хартия и пр., но при избора на плочи ТЕРМОРУУФ печелите и допълнителна изолация, която я няма при другия вариант. Много по-бързо и лесно се полага. Може да попитате за този материал в Пловдив в складовета на ЩРОМ ЕООД, бул. Цариградско шосе 53, тел. 032-686 180.

 4. Здравейте,
  От къде може да се закупи Fibran XPS 38 kg/m3 в София?
  Предварително благодаря!

 5. Здравейте,

  По принцип обемната плътност на материала XPS не е водеща характеристика при нас. Технологията на производство и спецификите при формиране на самата формула за производство на бордовете от XPS позволява да се постигне висока якост на натиск при не толкова високи обемни плътности. Така че, ако специфирате запитването си точно за какво приложение търсите този материал ще мога да Ви помогна с подходящия вид.
  Фибран България АД предлага материал с якост на натиск от 400, 500, 600, 700 кРа.
  Хладилни камери се изпълняват обикновенно с 500 кРа материал, защото там нотаварването е не повече от посоченото, като например месопреработвателните цехове на “Бони Холдинг” АД в гр. Ловеч. Паркинги на гаражи разположени над отопляеми помещение, като например на покрива на търговски центрове (Сердика Мол, Ринг Мол) се изпълнява с материал тип 700 кРа.

 6. Здравейте.
  Може ли да се използва заедно с други керемиди? Искаме само да положим изолацията и да използваме старите керемиди.
  Благодаря