2012
05.09

 Камара на Архитектите в България

   ФИБРАН БЪЛГАРИЯ АД беше един от спонсорите на ДЕСЕТОТО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА КАБ, което се състоя на 3, 4 и 5 Май, 2012 година в комплекс "СОЛ НЕСЕБЪР РИЗОРТ" – гр. Несебър. От общо 3555 членове на камарата присъстваха 398 делегати от 29 регионални колегии от цяла България.

   Събранието бе отчетно-изборно. Бяха изслушани и приети отчетите за дейността на управителния и контролния съвет за периода 2008 – 2012 г., докладът на Комисията по дисциплинарно производство за 2011 г., годишния финансов отчет и одиторския доклад за предходната година.

   След освобождаването от отговорност на председателя и членовете на управителния съвет за дейността им през 2011 г. делегатите пристъпиха към избор на нов председател и управителен съвет на камарата, които ще я управляват следващите четири години. Гласуването продължи до късните часове на деня.

   Арх. Владимир Дамянов бе избран за председател на Управителния съвет на Камарата на архитектите в България. Неговата кандидатура беше обявена по време на общото събрание и замени предварително обявената кандидатура на арх. Борислав Борисов. За председателското място на камарата се бориха архитектите Николай Гълъбов, Борислав Богданов, Ангел Вълканов, Йордан Радев, Любомир Пеловски, Владимир Дамянов и Иво Пантелеев. Арх. Дамянов се яви на балотаж с арх. Иво Пантелеев и спечели със 167 гласа срещу 142.

   За председател на Контролния съвет, отново с балотаж бе избран арх. Атанас Тосев. Той събра 162 гласа, а неговият опонент арх. Емил Сардарев – 145 гласа. Общо гласуваха 317 делегати на общото събрание.

   Беше избран и нов Управителен съвет на КАБ в състав: Николай Гълъбов, л. арх. Веселин Рангелов, Цветан Симеонов, Емил Жечев, Алеко Христов, Маргарита Козовска, Петко Симеонов, Банко Банев, Иво Петров, Весела Георгиева.

   За членове на КС на КАБ бяха избрани: Борислав Владимиров, Владимир Милков, Георги Бачев, Емил Василев, Емил Сардарев, Цветанка Разсолкова.

   Заедно с още 18 фирми ФИБРАН БЪЛГАРИЯ АД представи своите продуктови каталози на екструдиран полистирен FIBRANxps и каменна минерална вата FIBRANgeo пред делегатите на 10 общо събрание на КАБ.

   Представителите на ФИБРАН БЪЛГАРИЯ АД запознаха делегатите архитекти с предимствата на различните топлоизолационни продукти с марката ФИБРАН, както и с възможностите за тяхното приложение. Те бяха на разположение и трите дни да отговарят на всички техни въпроси свързани с технимеските характеристики на материалите, тяхното приложение и предимства.

Нов Председател на УС и КС на КАБ

 

398 делегати на 10 Общо събрание на КАБ

 

10 Общо събрание на КАБ

 

 

No Comment.

Add Your Comment