2010
04.27

Награди за Личност в строителния бранш  На тържествена церемония в Деня на земята 22 Април 2010 г. беше обявен големият победител в националния конкурс "Личност на годината в строителния бранш". Носител на отличието в четвъртото издание на конкурса е инж. Елена Боянова – "Евробулстрой Холдинг".

 

За първи път в историята на конкурса жена грабна златната статуетка за личност на годината в бранша. Тя получи своето отличие от Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, който беше и член на журито за определяне на крайния победител. Инж. Боянова беше развълнувана, благодари за доверието и високото отличие. "Оставете ме да работя", каза тя преди да слезе от сцената като цитира новият здравен министър проф. Борисова.

Инж. Боянова спечели и в категория "Строител на годината". Инж. Николин Гавраилов, председател на Българската предприемаческа камара в строителството и управител на „НВГ Груп", връчи наградата в тази категория.

"Инвеститор на годината" стана Шимон бен Хамо – AFI Europe. Наградата в тази категория даде Любомир Христов, зам.-кмет на София. Арх. Калин Диков, собственик и управител на "Елит Студио", поздрави победителя в категория "Архитект на годината" – арх. Илко Николов. Цветан Симеонов, председател на БТПП, даде отличието на най-добрия търговец – Явор Стоянов от Ардекс ЕООД.

Техносим ЕАД - дебют на годината

Най-успешната дебютираща компания е "Техносим" ЕАД, която получи своето отличие от Христина Джундрекова, шоколадена фабрика "Софкао". Производител на годината стана "Ролпласт" ЕООД и получи своята наградата от един от номинираните сървайвъри – Николай Калоянов – собственик на "Балканстрой" АД.

Статуетката за устойчиво развитие получиха ETEM Building Systems от Дорчо Илчев, изпълнителен директор на Алианц Банк България. В тази категория, не защото Фибран  България АД участва и не спечели, а поради факта, че организаторите бяха стеснили разбирането за устойчиво развитие до едно от многото му проявления, аз лично се учудих на избора на победител. В подкрепа на моите думи бих искал да цитирам една много малка част от изказването на Мартин Таузенд, директор на BREEAM, по време на Годишната конференция за устойчиво строителство и енергийна ефективност 2010 година. Когато говори за устойчивите тенденции в строителството "Той допълва, че основната цел е да се намери балансът между социалните, икономическите и екологичните фактори". За съжаление изборът на журито в категория "Устойчиво развитие" не показва, че са взети под внимание всички тези фактори, но все пак те са си в правото като организатори, а ние можем просто да споделим какво мислим.

ETEM Building Systems получиха и специалната награда на списание "1към1 в строителството" за партньорство.

В категория "Технологии и продукти" със статуетката си тръгна инж. Петър Байчев за хидроизолация "Изоеласт" на "Изомакс – Байчев".

Балканстрой АД - сървайвър на годината

Сървайвър на годината е "Балканстрой" АД. Наградата в тази категория връчи арх. Борислав Богданов – собственик на архитектурно бюро "Амфион" и носител на отличието "Личност на годината в строителния бранш за 2008 г.

А ето и всички наградени в конкурсът "Личност на годината в строителния бранш 2009 г."

Всички наградени в конкурса на сп. "1 към 1 в строителството"

Снимки: www.1kam1.com; Текст: http://profit.bg

 

 

No Comment.

Add Your Comment