2010
03.09

Българска строителна седмица    Българска строителна седмица се утвърди като едно от най-престижните изложения в този бранш на Балканския полуостров. Изложбата предлага възможността на утвърдени и нови фирми от страната и чужбина да отговорят на високите изисквания на инвеститори, архитекти, строителни инженери, собственици на търговски вериги и складове от страната и чужбина.
   Жилищно, административно и специализирано строителство – проекти, инвестиции, съвременни ергономични и енергоспестяващи интериорни и екстериорни решения ще изкушават специализирания посетител.
    Стотици фирми ще имат възможността да покажат последните иновации в областта на строителните машини и инструменти, строителни материали и стоманени изделия за строителството. Дървена и PVC дограма, врати, прозорци, щори ще бъдат показани в самостоятелни зали. Посетителите ще имат възможност да изберат измежду много решения за топло- и хидроизолация, ВиК и санитарно оборудване, които ще бъдат предлагани от водещи производители в бранша.
    На площ от 18 000 кв.м ще се представят над 900 фирми изложители и подизложители от България и други страни.
    Баварското министерство на икономиката, инфраструктурата, транспорта и технологиите и Байерн Интернационал отново ще организират колективно участие на строителни фирми от Бавария, Германия.
    Република Турция за пореден път планира национално участие, на което ще се представят над 50 фирми от строителния бранш.
   Колективни участия от различни европейски държави, като Полша, Чехия, Австрия, Хърватска, Италия ще представят строителния бранш на своите страни.
    На своя 10-годишен юбилей БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА показва както иновативни технологии, машини, оборудване и инструменти за различни дейности, така и най-новите изолации, материали, химически продукти в строителството. Енергоспестяващи и икономични решения дават експонираните нови модели дограми, врати, прозорци, настилки, санитарно оборудване, елементи за В и К съоръжения, пожароизвестителни и охранителни системи и др.
    На щандовете на 210 фирми участници в 10-ото юбилейно издание на БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА са представени продуктите на повече от 360 компании изложители и подизложители от 20 държави, сред които са Германия, Турция, Австрия, Италия, Гърция, Полша, Белгия, Румъния, Македония, Естония, Чехия, Русия, Словения.
Близо 20% са нови участници в юбилейното издание. Авторитетният форум запазва добрата традиция за колективно представяне на строителни компании от Бавария. Република Турция отново има национално участие с представянето на 16 фирми от строителния бранш.
    Националната конференция BuildinGreen Bulgaria 2010 (11 март, зала Витоша) е посветена на Устойчивото строителство и енергийната ефективност на сградите. Организатор е Градът Медиа Груп, в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Агенция по енергийна ефективност (АЕЕ), Камара на строителите в България (КСБ), КИИП, КАБ, САБ, УАСГ, Национално сдружение на общините, център за енергийна ефективност "ЕнЕфект".
    В дискусиите между експерти в лицето на държавата, парламента, браншови организации ще бъдат обсъдени проблеми, свързани с: обновяването на сградния фонд (механизмите и най-добрите модели за финансиране, ЕСКО механизмите и условията за осъществяване); строителството и обновяването на сградите и принципите за устойчиво строителство (пропуски и изисквания на различни нормативни актове); енергийната ефективност (устройственото планиране и коректното прилагане на плановете, процеса на планиране и "зелените" сгради) и др.

  Източник на статията е: www.events.bg

No Comment.

Add Your Comment